Loading Laddar...
 

E-handel | Jarla Trafikskola Bromma

Boka kurs

XTeorikurs AM Bromma

2019-07-13 (lördag)
kl. 07:00 - 16:00

Utbildningspaketet för moped klass 1 AM-körkort sker på helger.

Teoriutbildningen hålls enligt det datum du väljer i bokningslistan.

När vi mottagit din beställning kommer du att tilldelas en dag och tid för den praktiska utbildningen. Den sker helgen efter teorin, antingen på lördagen eller söndagen. Vilken dag och tid du tilldelas styrs av kursens antal deltagare.

När vi mottagit din beställning skickar vi ut en bokningsbekräftelse med dem dagar och tider du behöver vara här på skolan för din mopedutbildning, samt aktiverar teorin. Teorin med digital bok och tillhörande körkortsfrågor finns på www.elevcentralen.se eller genom den kostnadsfria appen: körkort nu (STR)

Utbildningspaket för moped klass 1 AM-körkort kostar 5750 kr och innehåller:

  • Lärarledd teori
  • STR’s teoripaket körkort nu för AM
  • Praktik: manövrering och trafikträning
  • Lån av moped och skyddsutrustning

Kompletterande lektioner vid behov debiteras 730 SEK /timme.

 

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

Utbildningen kräver körkortstillstånd

(ansökan https://etjanst.transportstyrelsen.se/extweb/kktillstgrI)


Utbildningen får påbörjas när man är 14 år och 9 månader, men åldersgränsen för moped klass 1 AM-körkort är 15 år. Det innebär att du tidigast kan skriva kunskapsprovet på Trafikverket samma dag du fyller 15 år.

Under den praktiska utbildningen börjar vi med grundläggande övningar så som manövrering, balans och bromsning. Därefter kör vi ut i mindre trafikerade villaområden för att stämma av avsökning, risker, uppsikt, höger- och väjningsregler, stopplikt, trafiksignal, körfält, cirkulationsplats, placering, manövrering och samspelet i trafiken. Detta är att jämföras med ett körprov. Fungerar ovan delar blir eleven godkänd och får skriva sitt kunskapsprov på Trafikverket.

Fungerar inte ovan övningar blir eleven underkänd och behöver kompletterande träning.

 

Moped klass I är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt.

Notering

PRIS: 5750 SEK

FULLBOKAD